• SLM

   1 2 3 4 5
   Наличност:
   С предварителна поръчка
   Арт. №: Доставка по поръчка

   3D принтер за метал SLM 125 /M124/

   Работи на принципа селективно лазерно разтопяване SLM (Selective Laser Melting)с мощност на лазера 400W. Лазерният лъч се насочва от оптика и разтопява слой по слой метален прах, като се използва и инертен газ в камерата.

   Висока скорост, благодарение на патентованото двупосочно движение на плъзгача.
   Подходящ за научноизследователска и развойна дейност.
   Отворена и гъвкава софтуерна архитектура и системните параметри ви позволяват да правите модификации според вашите специфични производствени нужди.
   Оптимизираната вътрешна рециркулация на газа при ламинарен поток осигурява безопасна и икономична консумация.
   Обработка на прах при затворен процес.
   SLM 125 е оборудван със софтуер за импортиране на CAD / STL данни или данни от срезове за конфигуриране на процесите и специфичните за компонентите параметри.
   Може да работи със CrCo, Ti, Inconel, Al, като смяната на метлания прах е бърза и лесна процедура.

   Работна зона (Ш. x Д. x В.) 125 x 125 x 125 mm (намалена с дебелината на плочата на подложката)
   Редуцирана Работна зона (без подгряване) - ОПЦИЯ - (Ш. x Д. x В.) 50 x 50 x 50 mm (намалена с дебелината на плочата на подложката)
   Мощност на лазера IPG fiber laser 400W
   Скорост на изграждане до 25 cm³/h
   Променлива дебелина на слоя 20 µm - 75 µm
   Минимална дебелина на стена 140 µm
   Диаметър на фокусното петно 70 - 100 µm
   Максимална скорост на сканиране 10 m/s
   Средна консумация на инертен газ при печат 2,2 l/min (аргон или азот)
   Средна консумация на инертен газ при почистване 70 l /min (аргон или азот)
   Захранване 3 фазно 400 Volt (3NPE), 32 A, 50/60 Hz, 4 kW
   Консумация на компресиран въздух 50 l/min при 6 bar
   Dimensions (L x W x H) 1400 mm x 900 mm x 2460 mm
   Тегло (без консуматив) прибл. 700 kg

   Производителност при 125 x 125 x 125 mm:
   Материал CrCo, при дебелина на слоя 30 µm.
   Седем елементни мостове – 16 бр.
   Еденични елементи – 112 бр.
   Време за изработка – 4 ч.

   Базисен пакет SLM125 1.2 Single 400W
    IPG Лазер с водно охлаждане и номинална мощност 400W

   •  Оптична система - корпусът е залят и се държи под лек вакуум, за да предпази прецизните огледала и лещи от прах и пара.
   • Лазерният лъч се позиционира точно върху прахообразния слой от две системи с въздушно и водно охлаждане.
   •  Работна камера с ергономичен дизайн.
   •  Сиситема за нанасяне на прах - двупосочна
   •  Сиситема за следене на слоя прах и откриване на възможни нередности в покритието.
   •  Система за инертен газ – интегриран затворен кръг за непрекъснато протичане на газа през работната камера, филтриране и връщане в работната камера.
   • Механизам със стъпков двигател за позициониране на платформата според избраната дебелина наслоя - Оста Z има 125 мм диапазон на движение. Макс. Височината на компонента може да се променя чрез избраната подложна плоча. Платформата има вграден нагревателен елемент, който може да подгрява подложката до 200° C. Температурата може да бъде настроена на всяко ниво и да се поддържа постоянна по време на процеса от управляваща верига.
   •  Електронна система
   •  Компютър за управление и машинен софтуер (MCS) под Windows 7 ОС – осигурява ръчен контрол на всички функции на машината преди и по време на процеса на изграждане, както и възможността за намеса и пауза в процеса. Докато процесът се изпълнява, цялата информация, като състоянието на филтъра, съдържанието на кислородно и температурно ниво и оставащото време за изграждане, се показва в MCS. Записват се всички данни за процеса, които след това могат да бъдат анализирани и архивирани.
   •  Вградена изсушител - обработва необходимия от машината сгъстен въздух до клас на чистота 1.1.1 по ISO 8573-1 (2010) - не съдържа масло и частици с точка на оросяване -70°C.
   •  Пакет с необходимите части за инсталация - куплунзи, скоби, разклонители, маркучи.


   Охладител M3DI A/W 4,6kW 50/60Hz– за SLM125
   свързан e към веригата за охлаждане на SLM принтера и предава генерираната топлина в околния въздух.

   Пакет консумативи M5 SLM125, необходими за първоначално пускане в ескплоатация – силиконови торби, ръкавици, шпатули, маски, дозатори, кърпи за почистване, четки, пластмасов чук, ключове

   Воден охладител 80 литра– M13 SLM125
   Инсталационният пакет на охладителя се състои от охлаждаща течност, 20 m маркуч и съединители, за прикрепване към машината SLM.

   Машина за пресяване на прах M7 PSM 100

   •  самостоятелен модул, може да се задейства независимо от местоположението на принтера. Честотата на пресяване е ръчно регулируема.
   •  Системата трябва да работи под инертен газ и съдържанието на кислород се показва точно, чрез чувствително измервателно устройство.
   •  Зарежда се ръчно. Това включва поставяне на бутилката с прахообразен метален прах, който се пресява в интегрирания манипулатор, който лесно се върти в бутилката и го свързва точно с дозиращия клапан. След процеса на пресяване прахът за повторно използване се зарежда в контейнер за прах, който е готов за повторна обработка. Праховите частици, които са твърде големи, също автоматично се насочват в контейнер.


   ОПЦИЯ, подходяща само за CrCo e Пресяващ модул Retsch M7 AS200

   •  Прецизно пресяване с кратко времетроене
   •  Кула с височина до 450 мм
   •  Свободно регулируеми параметри за пресяване (време, амплитуда)
   • Нисък шум
   • Не се нуждае от поддръжка
   •  Не е подходящ за реактивни материали като титан /Ti/
   • Универсална прахосмукачка M11 SLM AMC330
   • проектирана е в съответствие с Директиви ATEX 94/9 / EC за вакуум сухи, влажни и потенциално експлозивни метални прахове. Вакуумираните материали се събират във водна баня. Филтърният елемент (клас H13) на турбината предотвратява изтичането на опасни прахове.
   • Основните компоненти са от корозионноустойчива, високо легирана стомана. Подходяща е и за употреба с алуминиеви прахове благодарение на специално вграден предпазен клапан на събирателния контейнер.
   • Множество контейнери за смяна могат да бъдат закупени и използвани със същия моторен блок за обработка на различни материали и след това да бъдат бързо подменяни без основно почистване.


   Пясъкоструйник F1Peenmatic 620S
   Повърхностите на добавените метални компоненти трябва да бъдат почистени добре. В зависимост от почистващия материал и вида на метала качеството на повърхността може значително да се подобри.

   Въздушен безмаслен компресор META CAM 250– Metasys
   Обем на балона 40L, работно напрежение 230 V, работна честота 50 Hz, мощност на ел.мотора 2,2 kW, 225 l/min (5 bar), 148l/min (8 bar), шум 67 dB, налягане от 8-10 bar, мембранен изсушител, филтър, тегло 58кг., размери 81x71x41 сm.

   Софтуер S1 Magics RP с фиксиран лиценз за един компютър
   Информацията за слоевета на произвеждания 3D CAD модел трябва да бъде предоставена във формат .slm, за да работи с SLM принтера. Всички стандартни формати на данни (включително STL) могат да бъдат прочетени и обработени.
   Magics RP дава пълен контрол върху STL файловете. Функциите на софтуера включват:

   1. Визуализиране, измерване и промяна на геометрията за STL данни.
   2.  Поправяне на STL данни: Автоматична функция и / илиподробен ръчен ремонт.
   3.  Редактиране на STL данни: Изрязване на STL модели, вмъкване на дупки, екструдиране на повърхности, кухини, офсет, булеви операции, триъгълна редукция, изглаждане на повърхността, етикетиране
   4.  Поддръжка на RP процес: Позициониране на компонентите в обвивката, автоматичен нестинг, откриване на несъответствия, Z компенсация, компенсация на диаметъра на лъча


   Едно от основните предизвикателства при използването на SLM технологията е да се създадат анкерни структури, които да свързват компоненти към плочата на подложката и опорни конструкции за осигуряване на надвеси. Бързият и лесен начин за създаване на тези структури е важен. Проверката и регулирането им също е от решаващо значение за крайното качество на компонента.
   Софтуерът предлага редица видове подпори и комбинации от различни носещи конструкции на една повърхност чрез допълнителни модули, като SLM Build Processor, Support Generator (SG+), които са опции с допълнително заплащане. Подробно описание на специфичните софтуерни модули има на www.materialise.com.
   Magics RP предоставя и модули за импорт на CAD софтуер, интерфейси за всички стандартни 3D CAD формати като IGES, VDA, CATIA V4, CATIA V5, Pro / E, UG / Parasolid и STEP срещу допълнително заплащане.
   Включва се едногодишен договор за поддръжка.
   Учебните сесии за софтуер могат да се резервират отделно.

   SLM Build Processor S3с фиксиран лиценз за една година, включително договор за поддръжка.
   SLM Build Processor е софтуерен интерфейс за машините на SLM Solutions и изисква софтуер Magics RP 18 или по-висок.
   Ако в Magics е подготвен компонент или платформа, SLM Build Processor изчислява данните за слоевете и запълването на елемента за избраната машина, както и специфичните за материала параметри на процеса и генерира специфични вектори за лазерно сканиране. Различни стилове / стратегии за запълване могат да бъдат избрани от параметри на защриховане до максимално качество на компонентите. SLM Build Processor извежда задание, което може да бъде прочетено и обработено директно от принтера.
   Фиксиран лиценз за модула S5 Magics SG+ за една година, включително договор за поддръжка
   За метални приложения, опорите имат по-голямо значение, отколкото просто поддържане на частта по време на процеса на изграждане. Основната причина, поради която опорите са необходими за процеса на производство на метални елементи, е да се сведе до минимум деформацията, която може да бъде причинена от термично натоварване, прегряване или плъзгане през системата за покриване на машината. По-добро качество на наклонени повърхности може да бъде постигнато, чрез носещи конструкции, които позволяват топлопроводимост, минимизират броя на контактните точки, но все пак позволяват пренасянето на топлината. Модулът Magics SG + съдържа инструменти за добро закрепване, топлопреминаване и поддръжка, като същевременно се вземат предвид и ефектите върху времето за изработка.

   С модула Magics SG +, можете да създадете опори в 3 лесни стъпки:

   1.  Автоматично генериране на предложение за поддръжка въз основа на зададени параметри.
   2.  Прецизирае на предложението, чрез контрол на всички параметри и оптимизиране.
   3.  Експортиране на опорите като отделен STL файл или обединени с елемнта за изграждане във файл разделен на слоеве.


   Инсталиране и въвеждане в експлоатация на SLM125
   2 работни дни
   Обучение SLM – 2 х 2 дни
   След успешното инсталиране и въвеждане в експлоатация се провежда двудневен основен курс за обучение на операторите на машината. Обучението е във всички аспекти, свързани с безопасността, свързани с машината, работата с прах и периферията. Освен това операторът трябва да може самостоятелно да стартира, изпълни и завърши задание за изграждане, както и да почисти машината и да извърши основни задачи по поддръжката.
   След четири - пет седмици се провежда втори двудневен курс за основно приложение. Тук целта е да се учи как да подготви самостоятелно задание за изграждане в Magics софтуера, да избере и оптимизира структурите за поддръжка и да промени / подобри действителния процес на изграждане.
   Освен това има опция за закупуване на допълнителни дни за обучение за усъвършенстване, където се учи смяна на праха, разработване и оптимизиране на параметрите и т.н.
   Сервизно обслужване на SLM125 “Classic Care” – още 12 м. след изтичане на едногодишната гаранция

   • Техническа поддръжка от сервиза на производителя, чрез гореща тел. линия, електронна поща и достъп до отдалечена поддръжка на вашата SLM система.
   • Отговор на исканията за услуги в рамките на 24 часа
   • Сервиз на място в рамките на 48 часа след потвърждаване на информацията
   • Софтуерни актуализации за най-новия софтуер SLM Solutions
   • Едно (1) планирано обслужване и ремонт на място от служител на SLM.
   • Включва превантивна профилактика / монтаж / ремонт / калибриране / настройка на системните компоненти по отношение на умора / износване и/или повреда на материала с включено работно време.
   • Двудневен курс на обучение със съдържание, специфично за вашата система и приложение
   • Отдалечена поддръжка за диагностициране и проверка на системните параметри, при условие, че има предоставена и активирана от клиента локална интернет връзка
   • Специални условия за поддръжка и резервни части, които трябва да се сменят по време на техническото обслужване - одобрението на клиента се получава предварително
   • Превантивният комплект за 1500 машинночаса включва машинни части, които трябва да бъдат подменени след определени периоди на работа на машината. Съдържанието и обхватът на включените части на машината зависи от конфигурацията на машината.

   МАТЕРИАЛИ
   CoCr SLM Medident 1 килограм
   CoCr (ASTM F75)
   Titanium Gd II
   Ti6Al4V ELI